søndag den 29. september 2013

*Citronmåne 2...*

Jeg har bagt citronmåne før, men nu fik jeg en ny opskrift af en kollega, som havde den lækreste citronmåne med på arbejde... Mums. Den måtte jeg selvfølgelig afprøve selv :)



Den er så lækker, at I får opskriften her :)

Kagedej:

150 g blødt smør
150 g rørsukker
100 g marcipan groft hakket
3 æg + 1 æggeblomme
100 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Revet skal af 2 øko citroner
½ dl. kærnemælk

Citronsirup:

Saften af 1 citron
25 g rørsukker

Citronglasur:

Saften af 1 citron
150 g flormelis

Pisk sukker, marcipan og smør sammen. Pisk æg og æggeblomme i lidt ad gangen. Vend mel, bagepulver og citronskal i. Rør kærnemælk i. Fordel dejen i en springform og bag den i 35 minutter ved 185 grader. Citronsaft og sukker koges til sirup i 5 minutter under omrøring. Prik den bagte kage med en gaffel, og hæld citronsiruppen over. Afkøl. Rør glasuren sammen og smør på kagen.

Enjoy :)

/Ditte


2 kommentarer:

Template by Pink + Lola