Jeg har bagt citronmåne før, men nu fik jeg en ny opskrift af en kollega, som havde den lækreste citronmåne med på arbejde... Mums. Den måtte jeg selvfølgelig afprøve selv :)
Den er så lækker, at I får opskriften her :)
Kagedej:
150 g blødt smør
150 g rørsukker
100 g marcipan groft hakket
3 æg + 1 æggeblomme
100 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Revet skal af 2 øko citroner
½ dl. kærnemælk
Citronsirup:
Saften af 1 citron
25 g rørsukker
Citronglasur:
Saften af 1 citron
150 g flormelis
Pisk sukker, marcipan og smør sammen. Pisk æg og æggeblomme i lidt ad gangen. Vend mel, bagepulver og citronskal i. Rør kærnemælk i. Fordel dejen i en springform og bag den i 35 minutter ved 185 grader. Citronsaft og sukker koges til sirup i 5 minutter under omrøring. Prik den bagte kage med en gaffel, og hæld citronsiruppen over. Afkøl. Rør glasuren sammen og smør på kagen.
Enjoy :)
/Ditte
Håber den skal med til næste KREA :-D
SvarSletDet kunne vi nok finde ud af :)
SvarSlet